X
Utskrift

Bærekraftig bruk av plast

Mange har svært negative assosiasjoner til plast. Vi har lenge hørt grusomme historier om plast i naturen, plast som blir spist av uskyldige dyr, mikroplast i sjømaten vi selv spiser og farlig BPA i plastflasker og barneleker. Disse historiene er skremmende, og det er viktig at samfunnet er oppmerksomme på ugunstig og uforsiktig bruk av plast. Men plast som materiale må ikke svartmales totalt. Det finnes også mange gode argumenter for bruk av plast, for eksempel i emballasjebransjen.

Våre plastprodukter gjenbrukes og gjenvinnes alltid. I 2017 reparerte vi om lag 100 000 plastpaller. Les mer her.

NLP lastbærere gjenbrukes i 10 år

Lastbærere hos NLP på Langhus

Våre plastpaller og -kasser er laget for å vare lenge. Vårt absolutte mål er at alle lastbærere skal gjenbrukes så mange ganger som mulig før de til slutt gjenvinnes. I dag anslår vi at alle våre lastbærere har en levetid på 10 år før de gjenvinnes, og plasten brukes i andre produkter. I løpet av lastbærerens levetid repareres den ved behov på vårt lager på Langhus. På den måten maksimerer vi bruken av hver eneste lastbærer og reduserer klimaskadelige utslipp.

Våre plastpaller og -kasser viser er et godt, miljøvennlig alternativ til annen emballasje. Les mer om hvorfor her.

Fordeler med plast

Det er mange grunner til at vi satser på lastbærere i plast. Først og fremst har materialet mange praktiske egenskaper sammenliknet med andre materialer som brukes til emballasje og frakt av varer. Våre lastbærere av plast veier lite, de er enkle å håndtere og de er spesialtilpasset trucker og automasjon.

Plast gir god beskyttelse

Plast som emballasje gir mange fordeler. Det gir blant annet svært god beskyttelse til produktet og bidrar dermed til å redusere mengden emballasje det er nødvendig å bruke for å sikre at produktet ikke blir skadet under transport. I tillegg er dette med på å redusere mengden svinn og produkter som ikke kan selges på grunn av brekkasje.

Miljøfokus er viktig i dagligvarebransjen. Vi har en helhetlig miløprofil og ønsker å bidra til miljøvennlig transport og logistikk. Les mer om hvordan her.

Fokus på produsentansvar

Med større fokus på produsentansvar og gode rutiner rundt gjenbruk og gjenvinning av plastemballasje, kan plast være en bærekraftig og miljøvennlig løsning for fremtiden. Problemet med plast er ikke materialet i seg selv, men håndteringen av avfallet det skaper. Det er svært viktig for oss i Norsk Lastbærer Pool at våre produkter ikke ender opp som avfall i naturen. Derfor er vi opptatt av å ta vårt produsentansvar på alvor og sørge for at alle våre lastbærere gjenbrukes så lenge det lar seg gjøre, før de til slutt gjenvinnes og blir til nye produkter.

Lastbærerens livsyklus

Ifølge livssyklusanalyser (LCA) gjort av Østfoldforskning er NLP plastpaller et miljøvennlig alternativ til annen emballasje som brukes i dagligvarebransjen. Analysene viser også hvilket miljøfotavtrykk NLP plastkasser har. Vi i NLP mener at resultatene av denne analysen viser at også våre plastkasser er et miljøvennlig alternativ til annen emballasje. Analysen av livssyklusen innebærer hele produktets livsløp, fra utvinning av råmaterialer til avfallshåndtering.

Hundrevis av plastpaller hos NLP

En av de viktigste årsakene til at våre plastprodukter bidrar til så lite CO²-utslipp, er at de gjenbrukes i opptil 10 år fra produksjonsdato. Dette kan vi vite fordi alle våre paller er merket med RFID-chip. Vi bruker disse chipene til å registrere hvor mange ganger en pall vaskes og repareres, før den til slutt gjenvinnes.

Her kan du lese mer om våre miljøvennlige og bærekraftige produkter.

Kontakt oss for mer informasjon

Er du interessert i å vite mer om hvordan vi sørger for at plasten brukes på en bærekraftig måte? Eller har du behov for lastbærere og ønsker mer informasjon om våre produkter? Ta kontakt med oss her, så skal vi svare på dine spørsmål og hjelpe deg så godt vi kan.

Nyhetsarkiv